Conform colegilor de la stiridebistrita.ro, Radu Moldovan (foto), șeful filialei PSD Bistrița-Năsăud și președinte al Consiliui Județean, s-a arătat puțin nedumerit, pe alocuri răzvrătit, de faptul că în Bistrița-Năsăud există 5.000 (cinci mii) de mandate de interceptare emise de judecători pe numele a tot atâtor cetățeni ai județului.

Radu Moldovan fiind un demnitar care primește rapoarte periodic de la servicii este în măsură să vorbească despre interceptări fără a fi acuzat de dezinformare. Dacă președintele CJ-ului spune că sunt 5.000 de mandate, atâtea or fi!

Fiind întrebat despre scandalurile mediatice din ultima vreme, în cadrul unei conferințe de presă, Radu Moldovan a dorit să scoată în evidență necesitatea intervenției guvernanților asupra unor legi, în special cele ale justiției, făcând o trimitere exemplificatoare către magistrații bistrițeni ce au emis 5.000 de mandate de interceptare, el fiind unul dintre personajele prinse în numărătoare.

„Eu cred că în mod democratic, pentru că eu înțeleg statul ăsta de drept, nu de drepți, ca toți oamenii să aibă drepturi egale în fața legii. Și atunci cred că un domn X dintr-un parchet Y, dacă a abuzat de cineva, trebuie să răspundă și atunci se va gândi de două ori. Un alt domn judecător Z dintr-o instanță W, când va face o analiză și știe că va răspunde pentru decizia lui, nu va da așa la semnat. În Bistrița-Năsăud avem 5.000 de mandate. Pe cine? Suntem în administrație o sută, mai sunt în mediul de afaceri o sută și până la 5000…?De ce? Ce costuri sunt în această zonă?” – s-a întrebat mai mult retoric Radu Moldovan, căci răspunsurile le poate primi foarte ușor, având în vedere faptul că actualele pârghii se află în chiar și în mâna lui, ca membru marcant al partidului (fiind președinte de filială și președinte de CJ) ce face parte din coaliția ce guvernează România.

Tipic președintelui în cauză, acesta mai scoate o perlă, condimentând declarațiile așa-zis politice prin argumentarea celor declarate mai sus, ducând monologul către victimizare:

„Am primit o serie de scrisori și de Crăciun și de Anul Nou, că sunt interceptat, plasări etc., acuzat de abuz, de luare de mită, cu tot felul de firme de care nu am auzit în viața mea. Am fost interceptat ani de zile, filat, fotografiat, filmat, tot ce vreți. De Crăciun mi le-au trimis doar unele și pe urmă, de Anul nou pe ale clasate și, între ele, m-au lăsat să mă bucur de sărbători”.

Curat ca lacrima, Radu Moldovan concluzionează prin faptul că „toți trebuie să fim egali în fața legii”, uitând de beneficiile unui demnitar  ce-l plasează mult mai sus în anumite ierarhii față de „proști”, vorba lui Lăpușneanu, deși „Câinele și cățelul” ar merge mai bine din punct de vedere fabulistic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume