Borcea, Becali, Walter, Turcu, Netoiu, Padureanu, Copos si multi altii. Astia au framantat aluatul fotbalului romanesc intinzand blatul pana li s-a intarit.  In 10 decembrie 2012, in timp ce se cocea dosarul sau de evaziune la DIICOT, Florian Walter cel penal il suna pe Gigi Becali cel penal. Inca cei doi erau in libertate. Walter il felicita pe „domnul deputat” Gheorghe Becali care, batos nevoie mare, deja incepea sa „puna pa tapet” legi si sa vorbeasca cu ala si cu ala sau cu… Victor Ponta. Un oier si un vanzatior de butelii discuta despre legea sportului si despre companiile mari care nu vor, dom’le, sa bage bani in fotbalul imaculat romanesc,

Ora: 23:56:20, data 10.12.2012, Florian Walter discuta cu Gigi Becali

Florian Walter: Da, GIGI, te felicit pentru mandatu’ de deputat.

Gigi Becali: Mersi, tată, mersi.

Florian Walter: Să fii sănătos… si să faci ceva pentru țară și pentru sportu’ românesc.

Gigi Becali: O să facem cu aia, cu taxele, dă-o-n pula mea, îi pusă pă tapet deja. Am vorbit și cu PONTA, am vorbit și cu aia, cum o cheamă, … (n.l. nu se înțelege) și acuma imediat ăă… în ianuarie în prima sesiune o băgăm și o votăm.

Florian Walter: Trebe făcut neaparat ceva, că dispar toți oamenii.

Gigi Becali: Păi da, păi da’ nu putem, altfel n-ai cum… nu, aia rezolv io, nu-i problemă, …(n.l nu se înțelege) fac ce vreau io, auzi, ăă WALTER, ce facem, mă? Amânăm?

Florian Walter: Io vreau să amânăm, îți dai seama, da’ numai că tre’ să facem hârtii, tot. Astăzi…

Gigi Becali: … hârtie…

Florian Walter: Tu vrei să facem, să amânăm?

Gigi Becali: Pă mine mă doare-n pulă!

Florian Walter: Păi și pă mine la fel!

Gigi Becali: Io…

Florian Walter: Io am spus așa. Io am vorbit cu ARGĂSEALĂ astăzi, și am zis, bă, dacă vreți să amânăm, amânăm. Vorbește cu GIGI.

Gigi Becali: Nu știu, tată, io, amânăm, dacă vrei să amânăm, amânăm. Vorbește…vorbesc cu tine. Vrei să amânăm?

Florian Walter: Băieții ăștia toți jucătorii nu mai le e gându’ la fotbal.

Gigi Becali: Mă, deci vrei să amânăm?!

Florian Walter: Amânăm.

Gigi Becali: Trimite hârtie mâine. Îl pun pă Wa…Ha?

Florian Walter: Mâine trimitem toți hârtie și gata.

Gigi Becali: Gata, hai că io acuma-i sun să trimită hârtie. Da?

Florian Walter: Da,da.

Gigi Becali: Bine, ce-ai făcut cu treaba cu ăia cu pula mea, cu?…

Florian Walter: Ce să fac? Mă omor cu ei. Vorbim noi…

Gigi Becali: Ee, pula mea! N-o să mai aibă, măi! Acolo-i un fel de ambiție, un fel de oftică a localităților.

Florian Walter: Păi știu asta, da’ ce vrei să fac, nu vezi că măăă…pă banii mei băgați acolo m-a..ce să fac? Au făcut delapidare pă banii mei.

Gigi Becali: Asta…

Florian Walter: Da. Asta e, GIGI. Deci dacă vreți să amânăm, n-am nimic împotrivă, pentru că oricum ăăă toți lucătorii de…

Gigi Becali: Băăă…da’ am sunat pă PORUMBOIU, am uitat să-ți zic! După meci aseară. L-am sunat pă PORUMBOIU și am zis, bă, ADRIANE, când eram mici noi jucam șase la șase și cu un portar. La poarta… (n.l. nu se înțelege)

Florian Walter: Ai văzut ce ce s-a apărat?

Gigi Becali: Băi, să-mi bag pula, mă, pai bine, dacă-i dă pasa ăla, n pula mea, acolo  CRISTESCU…

Florian Walter: CRISTESCU, da da da. Așa e.

Gigi Becali: Bine, nu mai mi-e frică mie nici de 12 puncte…

Florian Walter: No no no…Stai liniștit. Tu ți-ai luat campionatu’ să fii sănătos…..Io mă bucur, că io mă bucur pentru ROMÂNIA că v-ați calificat 2 echipe ca să luăm punctaj.

Gigi Becali: Da da da, pă știi, o să facem puncte….(n.l. nu se înțelege) Io din toate echipele cea mai puternică după STEAUA e PETROLU. Io ț-o spun io, am jucat, io știu…

Florian Walter: Păi toată lumea…(n.l. nu se înțelege) afară cu mine, băga-mi-aș pula mă, da’ nu joacă nimeni! Înafară de..(n.l. nu se înțelege) n-a jucat nimeni fotbal la noi.

Gigi Becali: Da da da da. Pă toți i-ai dominat!Să-mi bag pula…(n.l. nu se înțelege) ghinioane ai avut, ai mai dat, au mai dat câte un gol..

Florian Walter: E construcția unei echipe care n-are, na, ce să faci, într-o, în câteva luni n-ai…

(…)

Gigi Becali: Auzi băă? Acuma-mi spun și ei mie, că MEMEU, toți, era disperat! Dom’le, că cutare, cum să-l lăsăm pă GERALDO? Și acuma spun, băi, patroane, băăă…e specialist, mâncați-aș, uite, ai venit de la Ploiești, l-a luat și nu-l bagă, …(n.l. nu se înțelege) sunteți specialiști la fotbal, GERALDO, GERALDO, GERALDO! Păi ăla e 7 clase, negru-ăla peste GERALDO, cum să joace la…

Florian Walter: Nu nu nu. Nu joacă ăla, în fața lui nu. Io l-am luat înlucoitoru’ lu’ GALAMAZ că GALAMAZ nuu… nu face, nu mai face față, GALAMAZ.

Gigi Becali: Nu mai face! Deja…nu mei e, e depășit, nu mai are…

Florian Walter: E bătrân, gata, s-a terminat.

Gigi Becali: Nici forță! El mai ave forță, nu mai are nici forță acuma. Înțelegi? E, e….

Florian Walter: Nu mai are..

Gigi Becali: E distrus!

Florian Walter: Băi, GIGI, să faceți ceva pentru legea sportului, băi tată, mă!

Gigi Becali: Băi, deja e făcut, mă! Ești nebun?! Am făcut-o deja! DA’ nu am…Am amânat-o, nu puteam să bage dinainte de alegeri! Am făcut-o deja, păi da’ cum? Am făcut-o deja cu TOCALĂ aia și cu VALI ARGĂSEALĂ am făcut-o, de fapt am făcut-o! Am am amendat legea și am zis că revine, ca să nu mai facem, că revine la veche sistem dăă dă de impozitare. Cum era-nainte. 99 la sută.

Florian Walter: GIGI, ți-ai pus întrebarea că nicio companie străină care scoate profit în acestă țară nu dă un ban la sport și la cultură?…V-ați pus vreodată întrebarea, chestia asta? Noi românii?…

Gigi Becali: Și ce poți să faci? Nu înțeleg.

Florian Walter: Nu facem nimica, da’ dacă avem o lege de sponsorizare..a sportului românesc și a culturii… nu există că CAREFOURU’, METRO, mama mă-sii! OMV-U și ăstea nu dau nici un ban în țara…

(…)

Gigi Becali: WALTER ! Ăă…dacă tu știi așa ceva… consultă nu știu ce..avocați, sau ce zic, fă proiectu’ și adu-l, tată. Io nu știu astea ce…și io nu știu cum zici tu că se poate face. Nu știu…

Florian Walter: Păi se poate face, ascultă-mă și pă mine.

Gigi Becali: Păi da’ nu vreau să te ascult! Vreau să-mi aduci proiectu’! Să mi-l pui pă masă!

Florian Walter: Da dom’le, o să-ncerc să fac treaba asta și o să fac. Da’ io am ăă, am ăă…și tu cred că acuma ț-a intrat în cap chestia asta. Unde vezi tu companie străină care scoate profit din  ROMÂNIA de la cetățenii români și pleacă cu el acasă? Și ei nu scot niciun ban! Decât noi care scoatem și suntem români adevărați, jucăm cu tricoloru’ ROMÂNIEI pă piept și pă…și jucăm și…de unde luăm noi banii? Că profitu’ ei îl scot afară! Îl duc laa patronașii lor acasă.

Gigi Becali: Băi Walter, nu ştiu, nu pot să îmi dau seama. Deci cum îţi spun, nu am, nu găsesc soluţia la asta, nu…adică îi chestiune…

Florian Walter: Vrei să spui pentru că nu te-ai gândit la ea.

Gigi Becali: Nu…da…

Florian Walter:  O să îţi intre acuma în cap şi o să vezi că îţi dai seama.

Gigi Becali: Nu! Că nu dă, mă Walter, îi doare-n pulă. Ce îi interesează…

Florian Walter: Dacă au lege, da. Dar…nu că îi obligăm, că nu îi obligăm, toată lumea e liberă să facă ce vrea cu banii lui. Fiecare…

Gigi Becali: Bă Walter… io tot ce pot să cer la ora asta…io pot să cer…să facă micşorarea taxelor. Pe care o ştiu. Adică legea asta complicată, să stai acuma că vorbim de criză şi cutare şi ai nevoie de bani la buget! Te duci acuma să-i spui lui Ponta…nu ştiu…

Florian Walter: Măi, norma na, au nevoie la aşa. Mai bine ne dădea TVA-ul mai mic la alimente. La oamenii săraci, lasă-i dracu!

(….)

Gigi Becali: (…) O plătit după ăia 29%, înţelegi? 29% nu e mult, mă WALTER.

Florian Walter: Băi, să dea Dumnezeu să fie aşa! Ştii cum e…

Gigi Becali: E, o să te, nu mai ne.. da acuma…acum e mult, mâncaţi-aş! Acum dacă dai trei milioane salarii, mai te constă încă două milioane impozitarea!

Florian Walter: N-ai veniturile astea. Nu ai cum să acoperi.

Gigi Becali: Da, da pot să mai iau 800 de mii!

Florian Walter: N-ai de unde! Că n-ai de unde să acoperi, că tu nu faci producţie zi de zi.

Gigi Becali: Da, da.

Florian Walter: Tu nu produci zi de zi! Că dacă ai avea producţie zi de zi, e-nregulă.

Gigi Becali: Da, da, da…

Florian Walter: Io nu produc un jucător pă zi ca să îl vând aşa. Mâine dimineaţă se accidentează. Tu dai 500 de mii de euro pe un jucător şi după aia îl dai cu zero.

Gigi Becali: Eeee, io dau şapteşpe…dau cu 10 milioane.

Florian Walter: Asta-i altceva. Să dea Dumnezeu.

Gigi Becali: Da, da, da…

Florian Walter: E cerere şi ofertă. Nu suntem piaţă de sclavi.

Gigi Becali: Nu vezi? Ai dat, de exemplu, pe Bogdan, ai dat 350 de mii şi acum mi-l dai mie cu un milion.

Florian Walter: Păi, da unde dracu? Îl dai pe ăla. Şi când îl dai pă ăla cu trei, dai trei sute de mii şi-l dai cu zero, că nu ţi-a făcut nimic, ce faci?

Gigi Becali: Băăăă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume