Patru persoane au decedat și alte 16 au fost rănite în timpul unor revolte ce au avut loc săptămâna aceasta în statul Merida din Venezuela, revolte cauzate de lipsa de alimente.

Primarul orașului Arapuey a declarat că  trei dintre cei patru morți sunt rezidenți locali care au decedat după ce au fost împușcați.

„Un grup armat a împușcat oamenii care așteptau la coadă în fața unui magazin ca să cumpere orez „, a declarant primarul orașului, Silvio Luis Torres.

Printre morți se află un minor în vârstă de 17 ani. O altă victimă, Manuel Alberto Oria Marquez, în vârstă de 23 de ani, a fost împușcată în timp ce jefuia un camion ce transporta alimente, potrivit unor martori oculari. Răniții au fost duși la un spital din orașul Valera iar majoritatea acestora prezentau plăgi prin împușcare.

„În acest oraș, mulți oameni sunt înfometați”, a declarat Addy Coromoto Valero, deputat ce reprezintă statul Merida  în Adunarea Națională venezueleană, întrebat fiind în legătură cu motivul care a provocat  revoltele.

În statul Merida au fost raportate jafuri asupra unor supermarketuri cât și jafuri asupra unor camioane ce transportau  alimente. Un camion cisternă ce transporta lapte a fost jefuit de locuitorii municipalităților Caracciolo Parra și Olmedo din nordul provinciei Merida. Relatări ale  presei locale arată faptul că oamenii au urcat pe camion și au scos laptele cu ajutorul unor găleți. Poliția a împiedicat localnicii să jefuiască un alt camion ce transporta porumb.

Valero a mai declarat că cel puțin 30 vaci au fost furate de la o fermă de stat care se află în regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume