Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, audiat ca martor în dosarul celebrului chirurg Mihai Lucan, acuză conducerea PSD-ALDE că ridică infracționalitatea la rang de lege în ceea ce privește transplantul de organe. Vlad Voiculescu a făcut câteva dezvăluiri șocante pe rețeaua de socializare despre actualul Ministru al Sănătății, Florian Bodog, pe care îl acuză de complicitate la abuzuri și crime. Vă redăm integral textul.

,,SFIDAREA SUPREMĂ
În timp ce o țară întreagă este oripilată de fărădelegile domnului Lucan, de modul în care viața pacienților depindea de toanele și de pofta de îmbogățire a acestuia, domnul Bodog, ministrul Sănătății de mai bine de 12 luni, nu doar că nu ia nicio măsură pentru a opri abuzurile și crimele… dar face exact pe dos!
Conform noii propuneri de Lege privind transplantul uman propusă de echipa domnului Bodog și de echipa Zota-Deac de la ANT, FĂRĂDELEGEA DEVINE LEGE!!!

CUM SE FACE ALOCAREA ORGANELOR ÎN LUMEA PSD-ALDE

Alocarea devine în mod legal privilegiul șefului echipei chirurgicale… care va avea, de data asta cu legea în mână, drept de viață și de moarte asupra pacienților săi, fără să fie ținut de absolut nicio regulă.
Formularea exactă:
„Art. 57, alin. (2) Alegerea receptorului aparține șefului echipei chirurgicale care efectuează procedura de transplant uman, după consultarea cu ceilalți specialiști implicați.”

CUM SE FACE ALOCAREA ORGANELOR ÎN LUMEA CIVILIZATĂ

Să luăm modelul Eurotransplant – organizația internațională în care România a fost invitată în repetate rânduri, invitație refuzată de tot atâtea ori de șefii transplantului de la noi.
De îndată ce un donator devine disponibil în zona Eurotransplant, laboratorul cel mai apropiat determină grupa de sânge al donatorului și caracteristicile țesutului.

Toate informațiile relevante (medicale) despre donator, precum și informații despre organele specifice sunt transferate în baza de date Eurotransplant. Eurotransplant generează o listă de potrivire pentru fiecare organ. Lista de potriviri este generată de un algoritm computerizat care ia în considerare toate criteriile medicale și etice.
Sistemul de alocare este:
1. OBIECTIV: lista de alocare este aceeași, indiferent de biroul care face alocarea
2. REPRODUCTIBIL: aceeași întrebare va duce întotdeauna la același răspuns
3. TRANSPARENT: fiecare etapă a procesului este transparentă
4. VALID: sistemul se bazează pe criterii medicale și etice, care sunt susținute prin consens în cadrul comunității de transplant.
Alocarea se bazează pe două principii generale:
1. Rezultatul așteptat
2. Urgența (determinată de experți într-un mod obiectiv și transparent)

REGULA GENERALĂ: toate organele de la donator dintr-un stat membru Eurotransplant vor fi transplantate in acea țară dacă există donatori compatibili. Doar în cazul în care nu există donator disponibili în acea țară, organele sunt direcționate către centre de transplant din alte state member Eurotransplant.
Mai multe detalii aici: , a scris Vlad Voiculescu pe facebook.

Propunerea legislativă poate fi citită aici. 

Fostul ministru al Sănătății a fost audiat luni de procurorii DIICOT București ca martor în dosarul lui Mihai Lucan. Vlad Voiculescu le-a declarat jurnaliștilor după audieri că a existat un interes al celor care se ocupă cu transplantul de organe să nu existe reguli clare și că cele existente au fost „încălcate într-un mod flagrant”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume