Pentru interesele lui Dragnea, PSD isi da jos al doilea guvern intr-un an de zile.

Luni seara, la finalul sedintei conducerii PSD, premierul Mihai Tudose a reconfirmat faptul ca-si da demisia zicand ca pleaca „cu fruntea sus”. A precizat ca nu va asigura interimatul in fruntea Guvernului, mentionand ca este in continuare vicepresedinte al PSD. Potrivit news.ro, luni seara si vicepremierul Marcel Ciolacu si-a inaintat demisia din functia detinuta in Guvern.

Chestionat cum este atmosfera in PSD, Tudose a precizat ca „pana acum a fost tensionata” dar „acum e buna”.

„Merg la Palatul Victoria sa-mi iau si eu lucrurile de acolo, asta e tot. Nu voi asigura interimatul”, a subliniat premierul demisionar.

Intrebat de un ziarist daca practic acum s-a dat jos din Trabant, Mihai Tudose a raspuns: „Da”.

Din “Trabant” s-a dat jos si vicepremierul Ciolacu (foto). Intr-un mesaj postat pe pagina sa de socializare acesta le-a multumit lui Mihai Tudose si colegilor din Cabinet, sustinand (fireste) ca se va intoarce „cu fruntea sus” in Parlament, unde va continua sa se „dedice serviciului public in beneficiul Romaniei”.

„Multumesc premierului Mihai Tudose, intregii echipe guvernamentale si tuturor colegilor mei pentru modul exemplar in care am colaborat in aceasta perioada. A fost un efort extraordinar pentru a duce la indeplinire angajamentele din programul de guvernare cu care am castigat alegerile. Avem o crestere economica record, am crescut salarii si pensii, avem cea mai mica rata a somajului si am demarat investitii majore in infrastructura. Sunt rezultate bune care ofera viitorului guvern o baza solida pe care sa construiasca in continuare astfel incat sa aduca prosperitate romanilor”, sa cris Ciolacu.

Asadar, in doar un an si unsprezece zile de guvernare, PSD isi da jos al doilea guvern. Liviu Dragnea a declarat ca el nu va face marti nicio propunere de premier si ca lasa nominalizarea in sarcina partidului.

Liviu Dragnea a lasat sa se inteleaga ca nemultumirile legate de premierul Tudose au fost foarte multe, ca a fost supus manipularilor si a vorbit despre „un pesonaj veninos dintr-o institutie romaneasca care face foarte mult rau”. Seful PSD nu vede de ce ar trebui sa-si dea demisia fiindca a avut  „mana proasta de doua ori” – dar, pentru a nu mai fi discutii, cica va lasa partidul sa decida cine va fi cel de al treilea premier (ce-am mai ras – n. red.).

Liderul PSD crede ca presedintele Iohannis nu e bucuros de aceasta situatie, dar e convins ca va respecta Constitutia si va numi premierul propus de PSD. „Noi suntem pregatiti de anticipate, dar cred ca presedintele nu vrea” (mai ales ca a avut grija sa lanseze tema suspendarii presedintelui in in caz contrar), a mai spus Dragnea. Acesta a anuntat ca e foarte suparat pe anumiti ministri care nu se vor mai regasi in noul guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume