Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, este, declarativ (că nu-l costă declarațiile) adeptul alegerilor anticipate. De ce? Că, susține domnia sa: “PSD administrează ţara ca şi propria moşie”. Deh, această meteahnă o au și au avut-o toate partidele trecute pe la guvernare. Inclusiv Emil Boc care una ne spunea ca prim ministru, moment în care se lupta cu pensiile nesimțite, și alta ne demonstrează ca primar când angajează în sinecuri pe bani publici nu numai lipitorii de afișe ai partidului, ci și pensionari de lux ca Marcel Bonțidean – șeful Poliției Locale (un bun exemplu de cumul de pensie nesimțită, cu salariu baban). Nici măcar nu vrem să ne amintim cum se primesc autorizații în regim de urgență și preferențial în Primăria Cluj-Napoca.

“PSD administrează ţara ca şi propria moşie, ceea ce este foarte grav. Un partid nu poate să confişte o ţară în folos propriu. Ei sunt temporar împuterniciţi de cetăţeni să guverneze în interes public. Din nefericire, ceea ce se întâmplă de un an de zile de la alegeri numai guvernare în interes public nu este ci o guvernare strict în interes de partid. Acest lucru nu este de acceptat în democraţie. (…) Un partid nu are dreptul şi nici posibilitatea nici legală, nici morală, să confişte o ţară în interes şi folos propriu. Cei care pierdem suntem noi, cetăţenii, autorităţile. Orice schimbare de guvern, pot spune şi din experienţă, înseamnă luni de zile de blocaje, de indecizie şi de compromitere a unor interese publice majore în domeniul investiţiilor, atragerii de fonduri europene, a deblocării proiectelor pentru că nimeni nu ia decizii la nivelele ministeriale şi subministeriale care ţin de guvern. Toată lumea aşteaptă să vadă cine va fi următorul ministru, următorul prim ministru, ce viziune are acesta şi rămân blocate foarte multe proiecte”, a comentat primarul Clujului dinn spatele unui microfon prietenos.

Soluția ar fi organizarea de alegeri anticipate. Care „anticipăpate” – zice chiar domnia sa, sunt cvasi-imposibil de realizat:

“Deşi recunosc că soluţia clară, logică şi democratică este cea a alegerilor anticipate pentru rezolvarea situaţiei, este extrem de dificil de a o pune în practică. Parlamentarii nu vor semna propria lor condamnare la moartă, trimiterea acasă la al doilea guvern, ar vota numai să nu-şi piardă mandatele în exerciţiu de parlamentari. Şarpele veninos este chiar în interiorul Constituţiei şi, de aceea, această procedură, de 27 de ani, nu a fost folosită. Nu a putut fi pusă în practică pentru că nu s-au îndeplinit condiţiile. Nu se va ajunge în România niciodată la alegeri anticipate. Este foarte complicat şi foarte greu. Se poate forţa, dar trebuie analizat cu ce cost şi dacă e benefic în acest moment”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume