Delegația UDMR a ieșit de la consultările cu președintele Klaus Iohannis, iar la final, Kelemen Hunor a precizat că ei nu o cunosc pe Viorica Dăncilă, așa că își doresc o discuție cu aceasta, dacă va fi desemnată de Klaus Iohannis. Liderul UDMR a spus că în cazul unui răspuns favorabil, atunci o vor chema pe Viorica Dăncilă la o discuție, înainte de a decide cum votează maghiarii din Parlament.

Noi nu o cunoaștem pe doamna Viorica Dăncilă. Cu domnul Grindeanu, cu domnul Tudose era altceva, îi cunoșteam, mai vorbeam în Parlament, dar pe doamna Dăncilă nu o cunoaștem, nu avem argumente nici pro, nici contra.

Așteptăm să vedem care va fi opțiunea președintelui și dacă el va accepta și o va nominaliza pentru formarea unui nou Guvern, atunci vom avea o discuție cu doamna Dăncilă.

Trebuie să vedem cu ce program de guvernare vine, care este lista miniștrilor și multe, multe alte lucruri.

Am spus că nu se poate ajunge la anticipate, cine ce visează, este doar un vis. Am spus că, ok, opoziția dacă dorește un premier non-PSD să se vină cu o propunere, cum nu au venit nicio propunere, atunci rămâne doar să vedem dacă președintele o acceptă pe doamna Dăncilă. PSD și ALDE au majoritate în Parlament”, a declarat Kelemen Hunor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume