Potrivit unui sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, pentru STIRIPESURSE.RO, în perioada 3-10 ianuarie, pentru tensiunile politice, schimbările de guverne, scandalurile din Parlament și din stradă, românii îl văd responsabil pe Liviu Dragnea, iar PSD, partidul condus cu o mână de fier de acesta, este considerat dezamăgirea anului precedent.

Liviu Dragnea este văzut de 41% dintre respondenți drept politicianul care a greșit cel mai mult în 2017. Liderul PSD este urmat la mare distanță de Klaus Iohannis – 9%, dar, în mod surprinzător, și de Traian Băsescu – 6% și Victor Ponta – 3%.  Urmează protagoniștii guvernamentali din ultimul an: Florin Iordache – 3%, Sorin Grindeanu – 3%, Mihai Tudose – 3%. Topul este completat de Dacian Cioloș – 2%, Călin Popescu Tăriceanu – 2%, Tudorel Toader – 1%, Lia Olguța Vasilescu – 1%, Gabriela Firea – 1%, Ludovic Orban – 1%, Kelemen Hunor – 0%. 3% consideră că alt politician a greșit cel mai mult în 2017, iar 20% nu știu sau nu răspund.

În schimb, același popor respondent în cadrul aceluiași sondaj, ar vota PSD în proporție de 42% dacă „duminica viitoare dacă ar fi alegeri”.

În mod cert cei 41% care consideră PSD o dezamăgire nu se regăsesc în totalitate printre cei 42% care l-ar vota duminica viitoare (și nici invers). În schimb, cei 43% dintre români care nu sunt hotărâți sau nu răspund cu cine votează, există în continuare și întăresc poziția PSD în Parlament.

Ciferele acestea cu dezamăgiții de Dragnea și de PSD-ul condus de acesta în contrapondere cu cele ale PSD-ului votat dacă duminica vitoare ar fi alegeri ar putea fi folosite doar în interiorul PSD, dacă baronii locali excluși de la guvernarea preponderent teleormană se decid să-l debarce cu argumente pe Dragnea din fruntea partidului.

În acest sens notez afirmațiile făcute ieri de către sociologul Vasile Dâncu, că că PSD face o mare greşeală prin faptul că îşi alege oamenii pe care îi propune în funcţiile de miniştri pe baza unei logici geografice, ceea ce influenţează declanşarea crizelor guvernamentale.

De altfel, “dizidentul” de serviciu al PSD, primarul Iașului, Mihai Chirică susține că: „Nici la Grindeanu și Tudose nu am văzut o manifestare războinică, au vrut doar să țină cont de fișa postului, nu orice refuz sau decizie personală trebuie văzută ca un act de război. Ceea ce nu înțelege Dragnea este că funcția te transformă pentru că ai responsabilitate pe umeri, fiindcă ai luat sacul în spate”.

„Nu cred că poate fi pusă la îndoiala competența doamnei Dăncilă, nu este rezultatul unei greșeli personale. A ajuns acolo din cauza unor eșecuri din perioada acestui an de guvernare. Liviu Dragnea a avut cuvinte frumoase la început și despre Grindeanu și Tudose, nu cred că le-a scăzut nivelui de competență când au intrat în Palatul Victoria. Conflictualitatea a fost motivată de modalitatea de gestionare a problemelor cu Dragnea„, a declarat la Realitatea TV Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Cine știe, poate Liviu Dragnea este pe făraș – în acest sens este de reținut și modul în care procurorii îi strâng accelerat lațul Tel Drum în jurul gâtului – și el nu o știe. Și s-ar putea să asistăm la debarcarea sa din frumtea partidului.

Zic să ne ținem Firea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume