Plenary session week 43 2013 in Strasbourg - Climate change conference

UPDATE: Implementarea Formularului 600 se va amâna pentru data de 31 martie.

Surse politice susțin pentru stiripesurse.ro că se pregătesc ajustări importante la legislația fiscală pentru a corecta problemele generate de Formularul 600.

Se pare că în acest moment la ANAF se lucrează la modificări care să fie implementate prin acte guvernamentale chiar în primele zile de după investirea Guvernului Viorica Dăncilă. Cum s-ar spune, Dăncilă va veni pe un cal alb să salveze buzunarele românilor de fiara ANAF și greșelile lui Tudos, ex-ul!

”PSD a cerut deja lămuriri de la Guvern și de la ANAF cu privire la problemele generate de Formularul 600. PSD consideră că actuala formă este inacceptabilă și solicită premierului desemnat Viorica Dăncilă să rezolve această problemă imediat după învestire. PSD insistă pe simplificarea birocrației, astfel încât persoanele cu activități independente să depună o singură declarație pe an, așa cum e în programul de guvernare.”, susțin sursele citate.

Ordonanța cu Declarația 600 i-a bulversat pe cei care trăiesc din profesii liberale. Pentru că nu au un venit stabil, ei vor fi obligați de stat să cotizeze la contribuțiile sociale în avans, în cazul în care depășesc un plafon stabilit de Ministerul Finanțelor. Astfel, dacă o persoană a obținut venituri peste salariul minim lunar de 1.900 de lei, va plăti trimestrial contribuții sociale la sănătate și pensii.

Situația a devenit critică și sistemul fiscal românesc s-a apucat cu nerușinare să jumulească veniturile românilor. Aproximativ 210.000 de români sunt obligaţi să de­pună, până la 31 ianuarie, la Agenţia Naţio­nală de Administrare Fiscală formularul 600, un document prin care aceştia trebuie să arate ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine anul acesta pe lângă salarii, astfel încât Fiscul să le calculeze ce contribuţii sociale au de plătit.

Cine a obținut anul trecut venituri de peste 22.800 de lei din activități independente trebuie să depună la Fisc Declarația 600. Datorează statului contribuțiile de sănătate, adică 10 la sută din salariul minim pe economie și contribuțiile pentru pensii de 25%. În total, aproape două mii de lei de plată pe fiecare trimestru.

Poate nu se observă, dar fomiștii de la guvernare vor să-i oblige pe români să plătească CAS și CASS după fiecare bănuț câștigat, nu numai după salariu – creând o categorie discriminată de spoliați. Bugetarii plătesc numai după salariu, particularii din toate pozițiile.

Suntem curioși dacă această aberație se va corecta, mai ales că banii pe care i-ar mai jumulii guvernanții au fost taxați deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume