Până în acest an, un contribuabil român practicant de profesie liberală plătea: 5,5% CASS, 10,5 CAS și 16% impozit pe venit (calculat după aplicarea deducerilor legale). Dar cum frecătorii de mentă la stat nu iubesc profesiile liberale, de la 1 ianuarie 2018 au decis ca românul practicant de profesie liberală să plătească: 10% CASS, 25% CAS și 10 impozit pe venit. Iar impozitele sunt oricum ridicate ca și cuantum, că se raportează la salariul minim garantat pe economie care a fost ridicat la 1900 de lei.

Pe lângă că este jumulit cu 13% mai mult, românul practicant de profesii liberale mai trebuie să-și piardă și timpul în fața unor gișee umplute cu frecători de mentă de la stat cărora le duce „drobi de sare în spinare, mălăieși în călcâieși” (merge singur pe la ghișee să-și facă plățile).

Cu sau fără formularul 600, atentatul PSD-ALDE la buzunarul românilor este sistematic și bine pus la punct. Până la pensia mult promisă, sau până la servicii de calitate în spitale (adică n-o să mai ia trei infecții nozocoomiale, ci doar una și nici șpagă la operație nu va mai trebui să dea) românul practicant de profesie liberală va avea venituri mai mici.

Restul, laptele și mierea revărsate pe străzi, sunt poveștile derbedeilor ajunși la putere prin votul analfabeților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume