Deci cum să n-o pui ministru al Sănătății? Doar se pricep la medicamente toți la ea în familie…

Fiul Sorinei Pintea, ministrul desemnat al Sănătății, pre numele său Ionuț Pintea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de droguri, după ce a fost prins de două ori în flagrant.

Ionuț Pintea a fost cercetat prima dată în anul 2010, când a încercat să vândă unui polițist sub acoperire 440 de comprimate ecstasy și 300 de grame de „Speed”, aduse din Olanda.

Dar abia în 2011, la o a doua descindere a polițiștilor, acesta a fost reținut (tot) pentru trafic de droguri de mare risc, trimis în judecată și condamnat la 6 ani de închisoare (s-a ținut cont de faptul că e recidivist) și încarcerat în Penitenciarul Gherla.

Acesta și-a deschis un blog în timpul detenției: bloggerpreventiv.wordpress.com, în care și-a relatat experiența de viață. Despre fapta pentru care a ajuns în închisoare a scris următoarele:

„Salutari tuturor bloggerilor, numele meu este Ionut Pintea, am 24 de ani si sunt din Baia Mare.

Doresc sa va impartasesc lectia dura a vietii pe care sunt nevoit sa o invat acum.

Momentan ma aflu la Penitenciarul  de Maxima Siguranta Gherla, intr-o celula de pe sectia celor arestati preventiv.

Sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc, ceea ce cu regret o spun, e adevarat. Au trecut aproape 7 luni de cand sunt in arest, iar cum aici timpul parca sta in loc, am impresia ca au trecut ani.

E tardiv sa spun acum ca imi pare rau, dar singurul lucru pe care pot sa-l fac este sa-mi ispasesc pedeapsa si sa-mi reiau viata, sa recastig increderea tuturor celor care si-au pierdut-o in mine.

Procesul abia a inceput, de o luna si jumatate, si cu siguranta va fi unul de durata. Momentan e in stadiul de audiere a martiorilor. (Nu pot sa precizez cam ce pedeapsa voi avea, dar cu siguranta…..voi mai beneficia probabil de ospitalitatea personalului mult timp)

Aceste momente crunte din viata mea, probabil ca vor lasa sechele si rani adanci in sufletul meu. Toata durerea pe care mi-o provoaca aceasta perioada, pe care sunt nevoit sa o traversez, o vad ca pe o penitenta a raului pe care l-am lasat in urma mea (provocat in primul rand familiei si prietenilor apropiati).

Poate ca o parte dintre voi, care veti parcurge textele, veti considera ca sunt un om slab, insa un om slab nu ar fi avut curajul sa infrunte ceea ce am infruntat eu pe parcursul vietii mele.

Poate ca cineva va invata din experientele mele. Iar ‘faima’ pe care am dobandit-o nu ti-o castigi pe viata, poti sa te prabusesti oricand si in secunda doi nu mai contezi pentru nimeni, ma rog, pentru cei pe care i-ai considerat apropiati.

Daca doriti sa imi puneti intrebari sau sa-mi lasati coment -uri va rog sa aveti rabdare cu raspunsurile. Tot ce apare pe acest blog este transcris din scrisorile mele de catre fratele meu sau de catre un bun prieten. Sau puteti sa imi scrieti direct pe adresa: Destinatar Pintea Ionut, Penitenciarul Gherla, str. Adrei Muresanu nr. 4, Mun. Gherla, jud. Cluj”, a scris blogerul in mesajul de prezentare.

Sorina Pintea are o carieră perfectă de politruc numit doar pe criterii politice

În prezent este deocamdată managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş” Baia Mare încă din 2013. La alegerile parlamentare din decembrie 2016 a fost aleasă senator PSD, dar a renunţat la funcţie în februarie 2017 pentru a putea continua să conducă spitalul din Baia Mare. A fost Manager – Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare în perioada 2009-2013, director economic – Direcția Silvică Maramureș, Baia Mare între anii 2005-2009, consultant – S.C. Sov Consulting S.R.L., Baia Mare, în perioada 2007-2009 și consilier integrarea europeana – 2003-2005. În perioada 2001-2003, Sorina Pintea a fost consultant managerial la Consiliul Județean Maramureș.

Înainte, între 1996 și 199 a fost șef serviciu financiar-contabil – Intreprinderea Forestieră de Exploatare și Transport (I.F.E.T.), iar din ’88 până în 1995 a fost economist în cadrul aceleiași intreprinderi.

în perioada 1984-1988 a fost studentă la Universitatea “Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca unde a urmat cursurile unei facultăți de economie.

Remarcați că întreaga sa activitate și domeniul de expertixă are de-a face cu înțelegerea problemelor Sănătății… Dar noi am mai avut contabili ca minisștri ai Sănătății și din partea PNL, așa că nu asistăm la o premieră

Sorina Pintea, a declarat, după desemnare, că prioritatea sa este sănătatea, adăugând că îşi doreşte schimbarea mentalităţilor.

″Preşedintele Zetea mi-a făcut propunerea. (…) Sunt foarte multe de făcut, sănătatea este o prioritate şi sper să rămână o prioritate. Aş vrea să schimbăm cu toţii mentalităţile. Pentru că eu asta am făcut la Baia Mare″, a spus Sorina Pintea.

Întrebată despre integritatea noului Guvern, ea a arătat că, din punctul său de vedere, alegerea viitorilor miniştri a avut ″destule criterii″.

″Din punctul meu de vedere, da (este un guvern integru – n.r.). Cred că alegerea miniştrilor a avut destul criterii. Este verificat şi cred că este în regulă′’, a adăugat Sorina Pintea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Scrieti comentariul Dvs.
Nume